De Kameleon

Kleine Overstraat 81
7411 JK Deventer
(0570) 64 92 80 | 06-51292153

openingstijden:
Voor openingstijden van Antiquariaat de Kameleon kunt u even contact met ons opnemen.

kameleonboek@gmail.com
www.kameleonboek.nl


 

 

Antiquariaat De Kameleon is gesticht in 1994 en gevestigd in één van de oudste delen van de stad. Het winkelpand ligt aan de Kleine Overstraat 81, een zijstraat van de Brink vlak bij de Waag.

Wij zijn een algemeen Antiquariaat met een zeer uitgebreide collectie kinder- en jeugdboeken van meer dan 12.000 titels.

Tevens staan we op diverse boekenbeurzen gedurende het hele jaar. Verder zijn wij steeds op zoek naar goede boeken en komen graag door het hele land bij u langs om evt. boeken te kopen.

Een groot deel van onze voorraad boeken staat op Boekwinkeltjes.

Bij ons kunt u terecht voor:

■ algemeen
■ (oude) kinder- en jeugdboeken
■ prentencollectie

 

Bij een bezoek aan De Kameleon moet u zeker ook naar de kelder. Behalve boeken en prenten treft u daar ook een bijzondere zuil aan ter ondersteuning van de verdieping erboven. De schacht bestaat uit drie tegen elkaar staande ronde zuilen van graniet. Uniek in Nederland. Wel komen ze ook voor in twee 11e eeuwse kerken, nl. in Emmerik en Verdun. Deze kerken worden vaak vergeleken met de voorganger van de huidige Lebuïnuskerk. Deze imposante 11e eeuwse Romaanse basiliek werd tussen 1459 en 1617 stukje bij beetje verbouwd tot de huidige Gotische Lebuïnuskerk. Waarschijnlijk zijn delen van de oude basiliek gebruikt bij de bouw van een kelder in de Kleine Overstraat.
(Bron: De Kleine Overstraat, uitgave De Kameleon, 2004)

 

 

 

terug naar aangesloten antiquariaten