STICHTING
DEVENTER ANTIQUARIATEN

logo


Deventer Boekenstad

Vanaf de 15e eeuw geniet Deventer landelijke faam als boekenstad. Reeds in 1477 drukte Richard Paffraet het eerste boek volgens de nieuwste boekdrukkunst. Samen met Jacob van Breda was hij verantwoordelijk voor een groot deel van de Nederlandse boekproductie.
Het Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek (gesticht in 1560) is de oudste nog zelfstandige wetenschappelijke bibliotheek van West-Europa.

Ook nu nog vinden jaarlijks vele evenementen op boekengebied plaats, zoals de grote boekenmarkt langs de IJssel op de eerste zondag van augustus, Boeken in de Kerk, de antiquarische boekenbeurs in de Bergkerk (altijd op de laatste zaterdag van januari); het Tuinfeest, het drukbezochte poëziefestival dat elk jaar op de zaterdag vóór de grote boekenmarkt gehouden wordt en niet te vergeten de vele activiteiten die jaarlijks georganiseerd worden rond de Boekenweek in maart. 

Op de website www.deventerboekenstad.nl vindt u alle gegevens over boekgerelateerde manifestaties, literaire lezingen, bibliotheken, boekhandels en antiquariaten.


Hieronder vindt u enkele links naar boekgerelateerde sites:
  
Deventer Boekenstad
VVV Deventer
Deventer Literair
Deventer Boekenweek
Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek
Het Tuinfeest
Deventer Boekenmarkt
Dickensfestijn

 

 

 

 

top pagina